13 mars 2016
11:30

Västerorts IBK

Referat: Bele Barkarby IF IBF - Västerorts IBK

Har precis sovit mig igenom första halvlek i FA-kvartsfinalen Arsenal-Watford – 0-0 efter 45 minuter.
Experterna hittar tydligen massvis att prata om ändå.
Efter 45 minuter av Bele-Västerort (i princip) har vi 6-3 på tavlan och Västerort har hämtat upp ett 5-målsunderläge och satt griller i huvudet på mina spelare, men vi kanske ska börja från början.
9 utespelare till match när vi efter seriesegern satt lite nya mål (200 + gjorda mål och 100+ målskillnad), jag tror inte vi kan reproducera detta nästa säsong i ettan så det är väl lika bra att ”enjoy the moment”. Västerort verkar ha samma system som vi har på onsdagsträningarna, stryker två spelare och slutar med en avbytare.
Första halvleken rinner på, ganska tempofattig och man får väl ha viss förståelse för att motståndarna vill spara på krafterna. Det dröjer faktiskt ända till 16:29 innan Lund kan sätta ledningsmålet och i slutminuten kommer periodresultatet 2-0, detta med en skottstatistik 3-7!
Även andra perioden vinner vi med 2 mål, dock har vita laget hittat maskorna 2 gånger och vi har således stänkt in 4. Det man tar med sig från andra är Västerorts utvisning där vi ser 2 minuter av vad som i bästa fall kan kallas påvert play, jag tror inte vi fick låna bollen en enda gång. Men det känner jag igen från bortamötet då det krävdes 5 mot 3 för att få till något som kan liknas vid PP-spel.
Tredje periodens första händelse är Västerorts 6-3 och nu börjar spänningen stiga. Nästa mål är viktigt är ju en klyscha så sann som någon. Västerort tar Time out och efter det gör vi nästa mål, och nästa och nästa. Västerort sätter 9-4 med 30 sekunder kvar och hoppas få med sig lite känsla av sista målet vinner. Vi får dock sista anfallet, 3 mot 2, Mats väntar, tittar på klockan, väntar och skjuter, i mål, 19:59!
Matchens höjdpunkt blir Mats bakåtpassning mellan benen som Martin förvaltar på bästa sätt (6-1).
Nu är det spelledigt ett tag, vi kan koncentrera oss på Europaspelet och den 2 april är det Hässelby borta kl. 15:30
OK, kvartsfinalen blev spännande till slut, Arsenal vaknade dock försent.

sön 25 okt 2015, 17:30 Bele Barkarby IF IBF - Västerorts IBK 14 - 3
sön 17 jan 2016, 10:30 Västerorts IBK - Bele Barkarby IF IBF 6 - 9